středa 1. května 2013

Blogujeme z Pendolina

Po Kristýnině výletě do Pardubic jsem i já vyrazil otestovat kvalitu tuzemské dopravy, tentokrát s ČD. Ve směru Praha, hl. n. - Pardubice jsem použil vlak Eurocity, tady se žádné překvapení nekonalo, za danou cenu dostanete odpovídající a očekávanou protislužbu.

Nyní sedím ve vlaku Pendolino a mířím směrem na kolej do Prahy. Zatím si to docela užívám :). Jedu ve 2. třídě, sedačky nic moc (mají moc hrubé potahy, škrábou), ale zato nabídka služeb na úrovni. Po prvních 5 minutách přišla průvodčí, po dalších 5 minutách paní s nabídkou novin, po dalších 5 minutách pán s minerálkami v ceně jízdenky, po dalších 5 minutách skočím koupit něco k jídlu :). Internet sice trošku nestabilní (pochopitelně jedeme přes bezdrát), ale překvapivě svižný a hlavní pecka ve vlaku je cestovní informační portál - obrázky se válí někde kolem.



Pocitově vám přijde, že vlak jede výrazně rychleji, než cokoliv jiného :) V zatáčkách máte podobný pocit, jako v letadle. Díky cestovnímu informačnímu portálu můžete kdykoliv v reálném čase nakouknout ke strojvůdci.

PS. ten most není nakřivo, to jen vlak v zatáčce se poměrně dost naklání :)

Podrobnější popis bude obsažen v naší týmové dokumentaci a možná i tady na blogu.