středa 8. května 2013

LEO opouští Olomouc


I já jsem zvolila v opačném směru, tedy Olomouc - Praha, dopravce Leo Expres. 

Na základě toho, co jsem slyšela, jsem neměla vysoká očekávání. Ale přesto jsem byla překvapená.

Super bylo, že vlak odjížděl z 1. nástupiště, takže jsem nemusela po schodech dolů a nahoru, ale jen rovně projít jedněmi dveřmi. Ovšem, hned při nastupování kleslo mé pozitivní naladění při hledání mého místa. Označení vagónů bylo totiž trošku zmatečné (měla jsem na lístku vagón C a přitom to byl vagón číslo 2). Orientovala jsem se podle čísel a šipek na dveřích.

Další orientační problém nastal ve vlaku. Jsem zvyklá, že čísla sedaček jsou napsána nahoře, v Leu byly pouze velmi malým písmem na sedačkách (jak jsem si později všimla). Nebylo ani kam si pověsit bundu, takže jsem si ji přehodila přes sedačku. 

Bohužel mi nebylo nabídnuto ani voda ani tisk, natož tak káva zdarma. Stevardka sice přišla hned, ale jediná objednávka, kterou jsem zaznamenala, byla káva (v mém vagónu asi 4x). Zbytek cestujících jí odpověděl „zatím nic nechci“…pak už se ale nezeptala ani jednou, jen stále pobíhala kolem. Kromě ní navíc stále někdo procházel na WC.

Na internet se mi podařilo, asi po 20 minutách, přihlásit, ale byl velice špatný, takže jsem to brzy vzdala. Sedačka byla nepohodlná.

Bohužel, nenapadá mě mnoho pozitivních věcí týkajících se mé zkušenosti s Leo Expresem. Je to tam sice pěkné a čisté, ale to je tak asi vše...