čtvrtek 11. dubna 2013

Kontaktní místa ČD - Praha hlavní nádraží






Pražské hlavní nádraží funguje již od roku  1871, kdy zde byl zahájen provoz dráhy císaře Františka Josefa. V historií bylo nutné provést několik rekonstrukcí, aby nádraží bylo schopné zvládnout rostoucí objem dopravy. V současnosti je to nejfrekventovanější nádraží v ČR.



V souladu s koncepcí nádraží funguje zároveň jako nákupní galerie, která nabízí zhruba 10 000 metrů čtverečních obchodních ploch. Cestující zde naleznou obchody, kavárny, restaurace, trafiky i supermarket.



Z pohledu ČD zde vzniklo významné kontaktní místo v podobě ČD Centra, které bylo otevřeno v červnu 2009. Toto centrum nabízí nové pokladny, které zkracují dobu čekání zákazníků. Pokladny jsou postaveny po vzoru odbavovacích prostor na letištích. Cestující tedy přijde rovnou k přepážce, kde bude čekat nejkratší dobu.






Větší plynulost dále zajišťují odbavovací automaty na jízdenky. Tyto automaty jsou umístěny v hlavní hale nádraží a poskytují zákazníkům další možnost jak si opatřit jízdenky Českých drah. Dalším usnadněním bude zavedení přednostního odbavení pro osoby vyžadující speciální péči (lidé se sníženou pohyblivostí, těhotné ženy, ...)




Na závěr přikládám odkaz na stránku, která umožňuje virtuální prohlídku hlavního nádraží Praha.

Žádné komentáře:

Okomentovat